Van Hooijdonk volledig overtuigd: 'Hij is de beste speler van de Eredivisie'

Van Hooijdonk volledig overtuigd: 'Hij is de beste speler van de Eredivisie'

25 februari - 23:14
106

Pierre van Hooijdonk is overtuigd: Joey Veerman is de beste speler van de Eredivisie. De voormalig spits en NOS-analist ziet de PSV-middenvelder dingen doen die niemand anders op de Nederlandse voor elkaar kan krijgen.

"Die maakt wel stappen hoor. Echt een geweldige speler", begint Rafael van der Vaart de Veerman-lofzang bij NOS Studio Voetbal. PSV won afgelopen zaterdag met liefst 1-7 bij PEC Zwolle. Zelf scoorde hij niet, maar Veerman maakte op de voormalig topmiddenvelder enorm veel indruk. 

Ook Van Hooijdonk is meer dan complimenteus. "Achter elke bal die hij geeft, zit een boodschap. Bij hem is de balsnelheid perfect, je kan ermee doen en laten wat je wilt. Hij doet de bal nooit pijn. Er zit zoveel gevoel in. Elke aanname, elke pass die hij geeft... Ik heb er goed over nagedacht: maar hij is de beste speler op dit moment in de Eredivisie."

Daar is Ibrahim Afellay het roerend mee eens. "Hij is echt de motor samen met Schouten (Jerdy, red.) bij PSV. Hij geeft ballen die anderen niet kunnen geven, ballen waardoor anderen net wat meer tijd hebben voor een volgende actie."