FC Utrecht bevestigt akkoord over transfer: Aziatisch avontuur Ramselaar

FC Utrecht bevestigt akkoord over transfer: Aziatisch avontuur Ramselaar

26 februari - 10:45
22

Bart Ramselaar heeft zijn langverwachte transfer naar Lion City Sailors FC afgerond. De 27-jarige middenvelder trekt daardoor voor de tweede keer in zijn carrière de deur bij FC Utrecht achter zich dicht.

"Bart is op een punt in zijn carrière gekomen dat hij graag nog een nieuwe stap wil maken", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van de Domstedelingen. "Met de interesse vanuit Lion City Sailors FC deed zich voor Bart een kans voor op een buitenlands avontuur. We zijn met die club tot een akkoord gekomen omtrent zijn doorlopende contract."

Ramselaar had nog een verbintenis tot medio 2025. Voetbal International meldde eerder dat hij FC Utrecht zo'n anderhalf miljoen euro oplevert. De middenvelder keerde in 2019 terug in De Galgenwaard na drie seizoenen bij PSV. Deze jaargang kwam hij tot elf Eredivisie-duels, waarin hij één keer scoorde en één assist gaf. "We zijn trots op het feit dat Bart als kind van de club veel jaren in zijn loopbaan voor FC Utrecht heeft gespeeld, bedanken hem voor zijn inzet en wensen hem heel veel succes in Singapore", aldus Zuidam.

Bij Lion City Sailors staat Aleksandar Rankovic aan het roer. Met Maxime Lestienne (ex-PSV) en Richairo Zivkovic (ex-FC Groningen, -Ajax, -FC Emmen, -Willem II en -FC Utrecht) komt Ramselaar ook twee voormalig Eredivisie-spelers tegen.