'Dramatische' arbiter valt uit met blessure, Kroos haalt gram: 'God ziet alles'

'Dramatische' arbiter valt uit met blessure, Kroos haalt gram: 'God ziet alles'

28 februari - 14:58
35

Toni Kroos heeft zijn ongenoegen geuit over het arbitrale optreden van Isidro Díaz de Mera Escuderos tijdens de wedstrijd tussen Real Madrid en Sevilla (1-0). De Duitser was het met veel beslissingen niet eens en stelt ironisch dat het geen toeval kan zijn dat de scheidsrechter geblesseerd uitviel.

"Ik ben niet iemand die zich graag bezighoudt met scheidsrechters tijdens de wedstrijd, maar dit keer was het te veel", aldus Kroos bij de podcast Einfach mal Luppen, die hij samen met zijn broer opneemt. "Hij floot gedurende de eerste helft voor alles tegen ons wat op het randje van een overtreding was. Zelfs dingen die helemaal geen overtreding waren."

Kroos kreeg zelf in de 35ste minuut een gele kaart van Díaz de Mera Escuderos. Ook die beslissing wekt onbegrip. "Wat mij zo boos maakte was dat ik eigenlijk een meter verderop stond", blikt de middenvelder terug op het duel met een tegenstander, waarvoor hij werd bestraft. "Hij wil gewoon tegen mij aan botsen. Dan ga ik zelfs uit de weg, zodat hij mij niet raakt, maar de scheidsrechter negeerde dat gewoon."

Na zijn overtreding probeerde Kroos met handgebaren duidelijk te maken dat hij de overtreding wilde vermijden, maar de scheidsrechter liet hem meteen een gele kaart zien. Dat de leidsman later in de wedstrijd geblesseerd raakte, daar ziet Kroos de ironie wel van in. "God ziet alles en heeft toen waarschijnlijk gezorgd voor een blessure aan zijn kuit", grapt de Duitser. "Wij hadden toen net twee of drie hele goede kansen gehad. Maar hij deed werkelijk alles verkeerd. Er moet wel gezegd worden dat de vierde official (Carlos Fernández Buergo, red.) een veel betere scheidsrechter is. Hij heeft het goed gedaan."