Doelman voor Oranje getipt: 'Als ik Koeman was, stond hij op mijn lijstje'

Doelman voor Oranje getipt: 'Als ik Koeman was, stond hij op mijn lijstje'

29 februari - 09:21 Laatste update: 09:54
138

Jasper Cillessen is al langere tijd weer in goeden doen. Ook bij het programma Voetbalpraat op ESPN is dat de analisten niet onopgemerkt gebleven. Er wordt gepleit voor een plek in Oranje voor de doelman.

"Ik vind het heel knap hoe hij terug is gekomen in de Eredivisie. Als ik Koeman was, zou ik hem zeker op mijn lijstje zetten", wordt gesteld. "Als je ook de situatie rondom de keepers ziet. Het wisselen en het uit vorm raken van de rest. Dan moet Cillessen wel op de lijst staan."

De tafelheren zijn het erover eens dat Cillessen in ieder geval als derde of vierde doelman mee moet naar het EK in Duitsland komende zomer. Of de Groesbeker dit op kan brengen is een andere vraag. Daar waren al eerder discussies over. "Dat dit het eerste is wat je je afvraagt, zegt al heel veel over de situatie. Het zou goed zijn als Cillessen dit zelf aan kan geven bij de bondscoach of keeperstrainer. Ik denk wel dat hij het zou willen rond een eindtoernooi."

Ook oud-Ajacied Marciano Vink zit aan tafel bij het praatprogramma. "Zijn privésituatie, een aantal interviews en een aantal blunders hebben hem niet geholpen. Hij moest van ver komen. Des te knapper het is dat hij nu terug is", geeft Vink zijn mening over Cillessen.