Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot wijzigt twee posities

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot wijzigt twee posities

29 februari - 10:00
38

Arne Slot zal noodgedwongen een wijziging moeten doorvoeren in zijn basisformatie voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Wegens een schorsing mist Santiago Gimenez de halve finale van de KNVB Beker, doordat hij te veel gele prenten verzamelde. Verder lijkt de oefenmeester van Feyenoord te opteren voor een wijziging op het middenveld.

Slot waakt voor onderschatting en lijkt niet van plan zijn tweede garnituur het veld in te sturen tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, ook niet nu zondag de topper in Eindhoven wacht, met de Eredivisiewedstrijd tegen koploper PSV. Justin Bijlow ontbreekt nog altijd bij de Rotterdammers, maar Timon Wellenreuther toont zich de laatste weken wederom een waardig vervanger. Naar verwachting zal de verdediging verder bestaan uit de vaste namen: Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, David Hancko en Quillindschy Hartman.

Op het middenveld trad Feyenoord in Almere aan zonder Calvin Stengs, die werd vervangen door Ramiz Zerrouki. Sipke Hulshoff, die bij ziekte van Slot de honneurs waarnam als coach, noemde Zerrouki een van de 'vaste basisspelers' bij Feyenoord, ook al staat hij niet altijd in de startformatie. Aannemelijk is dat Slot nu toch weer zal kiezen voor Stengs, die een meer aanvallende rol vervult en voor creatieve impulsen kan zorgen. Hij zal bijgestaan worden door Mats Wieffer en Quinten Timber, die indien fit een zekerheidje zijn bij Feyenoord.

Wegens het gemis van Gimenez zal Ayase Ueda naar alle waarschijnlijkheid in de spits staan bij Feyenoord. Wie hem zullen flankeren is de vraag. Igor Paixão lijkt de enige buitenspeler bij Feyenoord te zijn die zeker is van zijn plaats, terwijl Luka Ivanušec de laatste wedstrijden het vertrouwen krijgt op links. Tegen Almere was het echter Yankuba Minteh die vanaf de rechterkant de wedstrijd openbrak, en beide doelpunten liet aantekenen in de 0-2 overwinning. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Ueda, Ivanušec.