'Barça veegde bod van 70 en 90 miljoen euro van Bayern van tafel'

'Barça veegde bod van 70 en 90 miljoen euro van Bayern van tafel'

1 maart - 11:15 Laatste update: 11:19
17

Bayern München heeft afgelopen winter twee keer geprobeerd om Ronald Araujo los te weken bij FC Barcelona. Dat weet de Spaanse krant Mundo Deportivo. De Spaanse topclub wees de aanbiedingen van tafel. 

Bayern München deed er afgelopen transferperiode alles aan om Araujo over te nemen. Mundo Deportivo weet zelfs te melden dat er een bod is gedaan ter waarde van negentig miljoen euro. In eerste instantie werd er zeventig miljoen euro geboden met twintig miljoen euro aan bonussen. Dit voorstel werd van tafel geveegd door FC Barcelona. Bayern München gaf niet op en deed nog een bod ter waarde van tachtig miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen, maar ook dit bod werd niet geaccepteerd.

Araujo was de gedroomde kandidaat om de verdediging van Bayern München te versterken. Trainer Thomas Tuchel was nauw betrokken bij de onderhandelingen en de Duitser heeft de verdediger zelfs proberen over te halen in een telefoongesprek, maar ook dit leverde geen succes op. Araujo wordt binnen FC Barcelona gezien als een hoofdrolspeler binnen het herbouwen van de club.

Volgens het Spaanse medium is Ronald Araujo daarom niet te koop. De verdediger is een van de meest gewilde spelers uit de huidige Barça-selectie, maar de clubleiding overweegt niet om de Uruguayaan te verkopen. De Spaanse topclub kampt met financiële problemen, maar ze zagen geen reden om een belangrijke speler te verkopen in de winter.