Soeverein Heerenveen smeert met dubbelslag PEC Zwolle derde nederlaag op rij aan

3 maart - 16:27 Laatste update: 16:28
28

Sc Heerenveen heeft goede zaken gedaan met een overwinning op PEC Zwolle. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen. Pelle van Amersfoort en Anas Tahiri waren de doelpuntenmakers.

Bij beide ploegen waren er wat wijzigingen in de basiself. Bij Heerenveen keerde Patrick Walemark terug van een blessure. Hij wordt dit seizoen gehuurd van Feyenoord.  De spitspositie was bij Heerenveen weer voor Van Amersfoort. Hij scoorde in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Volendam twee keer. Bij PEC waren vaste keeper Jasper Schendelaar en spelmaker Younes Namli afwezig.

In de eerste helft ging het spel al snel op en neer. Heerenveen (10) en PEC Zwolle (11) staan dicht bij elkaar op de ranglijst en dat was ook te zien op het veld. De Friezen werden naarmate de tijd verstreek wel steeds wat sterker. Dit resulteerde voor rust nog voor de 1-0 van Heerenveen. Anas Tahiri maakte vanaf de stip de eerste treffer. Later in de wedstrijd werd de middenvelder woest toen hij werd gewisseld.

Na rust bleef Heerenveen de dominante partij. De kansen bleven komen en uiteindelijk viel ook de tweede goal. Van Amersfoort zette zijn goede vorm kracht bij met zijn derde treffer in de laatste twee wedstrijden. Het betekende de laatste goal van de wedstrijd, waardoor Heerenveen de zege pakte. De Friezen stijgen naar plek negen in de Eredivisie en PEC Zwolle zakt af naar plek dertien.