De Jong en Pedri vallen uit bij Barça dat gelijkspeelt tegen Athletic Bilbao

De Jong en Pedri vallen uit bij Barça dat gelijkspeelt tegen Athletic Bilbao

3 maart - 22:56 Laatste update: 23:12
28

FC Barcelona is niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Athletic Bilbao. Extra domper: bij de Catalanen verlieten ook nog eens Frenkie de Jong en Pedri geblesseerd het veld.  

Van te voren hoopte Barcelona over Girona heen te kunnen komen op de ranglijst. Ook het gat met Real Madrid kon verkleind worden naar zes punten. De eerste helft was voor de ploeg van De jong erg frustrerend. Mede dankzij blessures van de Nederlandse middenvelder en Pedri. De Jong kwam erg lelijk op zijn enkel terecht en kon niet verder. Niet veel later was het de Spaanse middenvelder die geblesseerd raakte en het veld moest verlaten. 

In de tweede helft lukte het Barça niet om alsnog een slag te slaan. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar grote mogelijkheden bleven uit. De Catalanen domineerde het spel qua balbezit, maar werden niet heel gevaarlijk. Zo beleefde de ploeg van Xavi een zeer teleurstellende avond in het Baskenland.

Door het gelijkspel staat Barcelona met 58 punten op de derde plek van La Liga, een punt achter op Girona. Athletic Bilbao bezet de vijfde plek met vijftig punten.