Sterspeelster opponent Ajax Vrouwen voor de rechtbank vanwege vermeend racisme

Sterspeelster opponent Ajax Vrouwen voor de rechtbank vanwege vermeend racisme

5 maart - 14:18
23

Er is een juridische procedure gestart tegen Sam Kerr, voetbalster van Chelsea en het Australische nationale team, vanwege vermeende racistische opmerkingen tegen een politieagent in Londen. Kerr ontkent en beweert onschuldig te zijn.

Hoewel het incident meer dan een jaar geleden plaatsvond, is het nieuws nu pas naar buiten gekomen. Dit valt te lezen op de NOS. De Australische voetbalbond reageerde vanmorgen verrast op de onthulling. "We moeten eerst goed weten wat er is voorgevallen. De beschuldigingen die er liggen zijn serieus. Het gaat over racisme. Er is geen plek voor racisme in onze sport", aldus de voorzitter van de bond.

De 30-jarige Kerr is een belangrijke speelster bij Chelsea, die de Ajax Vrouwen zullen tegenkomen in de kwartfinales van de Champions League. Via een videoverbinding verscheen ze maandag voor een Londense rechtbank. De zaak draait om een klacht vanwege een taxirit, zo verklaart een woordvoerder van de Londense politie. 

Kerr, die slechts een dag eerder een hattrick tegen Liverpool had gescoord, wordt ervan beschuldigd racistische en beledigende taal te hebben gebruikt tegen een agent in Twickenham, die was uitgerukt vanwege de melding van de taxirit.

Het proces tegen Kerr, die zelf Indiase roots heeft, staat gepland voor februari volgend jaar. In Engeland kan racistisch gedrag worden bestraft met een maximale gevangenisstraf van twee jaar. Chelsea heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.