Veltman zag 'hyena's' tijdens historische zege: 'Iedereen gunde het elkaar'

Veltman zag 'hyena's' tijdens historische zege: 'Iedereen gunde het elkaar'

5 maart - 14:26
167

Joël Veltman heeft veel dingen onthouden van de historische 1-4 overwinning op Real Madrid van vijf jaar terug. Op 5 maart 2019 verraste de Amsterdammers vriend en vijand door met ruime cijfers te winnen in Estadio Santiago Bernabéu. In gesprek met NU.nl blikt Veltman terug op deze dag.

Af en toe kijkt Veltman beelden terug van dit bijzondere duel. "Dat doe ik met wel meer wedstrijden van Ajax dat Champions League-seizoen. En zeker met de uitwedstrijd tegen Real Madrid", aldus de verdediger, die kan genieten van het commentaar van Sierd de Vos. "Dan zit ik in mijn eentje met kippenvel naar het scherm van mijn telefoon te kijken. Iedere keer weer."

Veltman herinnert zich nog 'best veel' van de bewuste dag. Overdag liep hij samen met een paar spelers een rondje door Madrid. "Toen hebben we ergens een koffietje gedaan. Daarna een middagslaapje in het hotel en door naar het stadion. En dan met 1-4 winnen van Real Madrid", lacht Veltman. Hij kan zich nog goed inbeelden wat hij deed bij de 1-4 van Lasse Schöne. "Wat ik deed? Keihard juichen in mijn eentje. Ja, ik ging echt uit mijn plaat."

Die blijdschap laat volgens Veltman veel zien over hoe het team van toen in elkaar zat bij Ajax. "Normaal gesproken is er altijd wel competitie binnen een elftal. Gezonde concurrentie", legt verdediger uit. "Maar op dat moment was ik zó verschrikkelijk blij voor al die jongens die daar in het veld stonden, ook al had ik zelf geen basisplaats. Iedereen gunde het elkaar. We speelden als jonge hyena's."

Het allermooiste van die wedstrijd gebeurde volgens Veltman achteraf. "Weet je wat ik zo mooi vond? Dat sommige fans van Real na het laatste fluitsignaal voor ons klapten. Niet zo massaal, maar het gebeurde wel. En daartussen plukjes juichende fans in Ajax-shirt. Die zaten overal", blikt de 28-voudig Oranje-international terug. In de kleedkamer barstte het feest bij de Ajax-spelers pas echt los. "Alsof toen het besef kwam: we hebben met 1-4 van Real gewonnen. Er werd gegooid met een prullenbak. Handdoeken en shirtjes vlogen door de lucht. Douchen met kleren aan. Ja, van gekkigheid en vreugde weet je niet meer wat je moet doen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)