Vink ziet kansen voor Ajax tegen Aston Villa: 'Daaruit veel doelpunten tegen'

Vink ziet kansen voor Ajax tegen Aston Villa: 'Daaruit veel doelpunten tegen'

7 maart - 15:47
44

Mario Been en Marciano Vink verwachten dat Ajax het zwaar krijgt tegen Aston Villa. In het ESPN-programma Voetbalpraat gaan de analisten in op het elftal van trainer Unai Emery, die met zijn team vierde staat in de Premier League. Toch ziet Vink kansen voor de Amsterdammers, en benoemt hij de zwaktes van de club uit Birmingham.

"Een uitstekend team, met een geweldige trainer. Die Emery heeft ervaring met dit soort bekertjes", zo verwijst Been naar de coach, die met Sevilla en Villarreal respectievelijk drie en één keer de Europa League won. "Een geweldige ploeg, met veel buitenlanders. In hun laatste basisopstelling hadden ze twee Engelsen, Jacob Ramsey en Ollie Watkins. Met Watkins noem ik de man die heel bepalend is voor Aston Villa. Een aanjager, balvast, scorend vermogen. Hij heeft al 21 goals gemaakt in de Premier League."

Wedden

Meer odds

Been ziet het somber in voor Ajax. "Op het eerste gezicht… AZ heeft er natuurlijk twee keer tegen gespeeld, en twee keer kansloos verloren. Uit was het nog 2-1, maar thuis 0-4. Normaal gesproken, ook gezien de personele problemen bij Ajax, denk ik dat Aston Villa wel een maatje te groot is."

Ook Vink is onder de indruk van de ploeg van Emery. "Het is een levensgevaarlijke ploeg, want er zit eigenlijk van alles in. Zoals Mario zegt, Watkins is de man in vorm. Maar vergis je niet in Bailey. Die is met zijn snelheid en dribbels levensgevaarlijk. En het team klopt. Ze hebben middenvelders die in de zestien kunnen komen, verdedigers die ver van de goal kunnen spelen."

Toch ziet Vink kansen voor Ajax. "Aan de andere kant zijn ze niet zo heel sterk bij standaardsituaties. Bij corners krijgen ze veel doelpunten tegen, al elf dit seizoen. Én ruimte in de rug. Als je de goals ziet die ze tegen hebben gekregen, was dat vaak door diepte. Ik denk dat Brobbey daardoor echt zijn kansen kan krijgen."