Van Hanegem verwondert zich over 'lulkoek' rond Ajax: 'Ze slaan meteen door'

Van Hanegem verwondert zich over 'lulkoek' rond Ajax: 'Ze slaan meteen door'

8 maart - 21:32
149

Willem van Hanegem verbaast zich over de euforie rond Ajax na het gelijkspel tegen Aston Villa in de achtste finale van de Conference League (0-0). Volgens de Kromme wordt het goede Amsterdamse optreden overdreven.

"Het is altijd wel grappig. Als ze winnen en ze doen wat normale dingen, dan komen die Amsterdamse mensen: ze hebben het weer. Als je de tv aanzet, ze slaan meteen weer door. Ze hebben gewoon aardige spelers, van begin af aan. Dus wat is dit nu voor lulkoek?", zegt Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast.

Daarmee geeft de Feyenoord-icoon maar aan dat het optreden tegen de nummer vier van de Premier League in zijn ogen helemaal niet zo bijzonder is. "Als je er nu een heleboel hebt die totaal niet kunnen voetballen.. Ja, dan zeg ik: dit is goed", aldus Van Hanegem, die zich ook uitlaat over alle lof aan het adres van Ahmetcan Kaplan. "Omdat hij erin vliegt, maar dat is toch heel normaal? Ik ben benieuwd wat er over twee weken gezegd wordt..."

Van Hanegem vindt sowieso dat alles rond Ajax wordt overdreven. "Kenneth Taylor is ook gewoon een goede speler uit de eigen jeugd, maar ze hebben hem eerst uitgescholden en nu is hij ineens Onze Lieve Heer. Dat is toch triest?", aldus de voormalig topspeler, die wel meer 'rare dingen' ziet bij Ajax. "Een jongen die zeventien, achttien jaar is moest aanvoerder zijn", doelt hij op Jorrel Hato.

Donderdag droeg Jordan Henderson de band. "Die weet van gekkigheid niet wat hij moet doen. Dat meen ik. Ga nou gewoon spelen, niet rennen naar de scheidsrechter, klagen, zwaaien naar anderen… Doe gewoon normaal. Je bent gekocht om te voetballen."