Arsenal pakt de koppositie in de Premier League: late treffer helpt Arteta

9 maart - 20:32 Laatste update: 20:38
14

Met Liverpool tegen Manchester City op het weekendprogramma, kon Arsenal hele goede zaken doen. Mikel Arteta zag zijn ploeg niet teleurstellen tegen het Brentford van Mark Flekken (2-1). Arsenal mag zich daarmee minstens één dag koploper noemen van de Premier League.

Arsenal kwam sterk uit de startblokken. Na negentien minuten kopte zomeraankoop Declan Rice de 1-0 tegen de touwen, na een schitterende voorzet van Ben White. Vlak voor rust wist Yoane Wissa echter op bijzonder gelukkige wijze gelijk te maken. Arsenal doelman Aaron Ramsdale, die na acht weken weer kon rekenen op een basisplaats, ging verschrikkelijk in de fout.

Na rust voerden The Gunners het tempo nog maar eens op. Arteta gooide er met Gabriel Jesus een aanvaller bij. Uiteindelijk resulteerde het in een late treffer voor de ploeg uit Noord-Londen. In minuut 86 liet Kai Havertz het Emirates Stadium ontploffen. De Duitser maakte zijn derde doelpunt in drie weken. Wederom op aangeven van White.

Brentford drong nog aan met een dubbele wissel, maar van een echt slotoffensief kwam het niet. Scheidsrechter Robert Jones floot na ruim negen minuten extra tijd af en bezorgde Arsenal de broodnodige drie punten in de race om het kampioenschap.

Zondag speelt Liverpool om 16.45 uur thuis tegen Manchester City. Het is dus de vraag voor hoe lang Arsenal aan kop staat in de Premier League.