Eredivisie-top getipt: 'Hij moet meer uitgedaagd worden, op een ander niveau'

Eredivisie-top getipt: 'Hij moet meer uitgedaagd worden, op een ander niveau'

11 maart - 12:40
41

Philippe Sandler maakt dit seizoen een uitstekende indruk met NEC. Voormalig profvoetballer Martijn Meerdink ziet voor de verdediger een belangrijke rol weggelegd bij het goed presterende NEC en denkt dat hij klaar is voor een stap omhoog.

Sandler werd door NEC in de zomer van 2022 overgenomen van Feyenoord. In zijn tweede seizoen in Nijmegen maakt de verdediger een solide indruk op de buitenwacht. "Hij vormt samen met Bram Nuytinck naast zich en Cillessen achter zich, het fundament van NEC", aldus Meerdink, die Sandler heeft opgenomen in zijn Elftal van de Week in De Telegraaf. "Daar staat een stukje leiderschap."

Meerdink vindt Sandler 'echt een hele goede speler' voor NEC en ziet dat de verdediger in balbezit geen gekke dingen doet. "Daarmee creëert hij rust", stelt de rapporteur, die van mening is dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt. "Hij moet misschien meer uitgedaagd worden, op een ander niveau. Ik ben benieuwd hoe hij zich dan laat zien."

Sandler is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen bij NEC. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in Nijmegen, maar het is afwachten of hij na deze zomer nog actief is in De Goffert.