'Ongelooflijk dat hij bij PSV speelt en niet bij Ajax, het is een schande'

'Ongelooflijk dat hij bij PSV speelt en niet bij Ajax, het is een schande'

12 maart - 08:50 Laatste update: 19:00
172

Rafael van der Vaart vindt het 'een schande' dat Sergiño Dest bij PSV speelt in plaats van bij Ajax. Volgens de oud-prof hadden de Amsterdammers doortastender te werk moeten gaan. 

Bij Rondo zijn presentator Wietse van der Goot en tafelgast Khalid Boulahrouz het met elkaar eens: het aantrekken van Dest is een 'voltreffer' geweest voor PSV. "Ajax heeft echt liggen slapen", merkt laatstgenoemde op. Die mening deelt Van der Vaart. 

"Als je hem ziet spelen, dan is het toch een schande dat hij bij PSV speelt?" Dat is echt ongelooflijk", foetert de oud-prof. "Hij en Noa Lang hadden liever bij Ajax gespeeld. Ze wilden allebei terug. Maar als jij die spelers niet een beetje kietelt, gebeuren dit soort dingen." Van der Goot countert: "PSV is toch ook een club gebleven waar dit soort spelers prima tot wasdom komen?" Daar is Van der Vaart het mee eens. "Maar ik kijk even naar Ajax als club. Dat is toch gek?"

Marco van Basten dempt het enthousiasme rondom Dest. "Ik zie alleen maar beelden van het aanvallen tegen Go Ahead Eagles, maar verdedigend is het een ander verhaal, hè. We zullen het zien woensdag (tegen Dortmund, red.).