Villa-trainer Emery zet specifieke Ajax-speler in schijnwerpers: 'Zó intelligent'

Villa-trainer Emery zet specifieke Ajax-speler in schijnwerpers: 'Zó intelligent'

13 maart - 17:20
26

Aston Villa-trainer Unai Emery verwacht een ijzersterk Ajax in de return tussen de twee partijen in Birmingham. De Spaanse coach vond de Amsterdammers in de heenwedstrijd ook al goed en doelt daarbij specifiek op één speler.

Ajax kent geen geweldig seizoen, maar Emery vond het niet gek dat de ploeg juist tegen Aston Villa zo goed was. "Niet verrast, want ik heb veel respect voor Ajax. Ze hebben spelers die heel goed met de bal zijn, in balbezit. Zij domineerden ons thuis, met name door hun positiespel. In de opbouw wisten ze telkens onze druk te ontwijken. We moeten zelf ook proberen om te domineren met de bal, dat is de uitdaging", vertelt Emery tegen Voetbal International.

Vooral Jordan Henderson maakte in Amsterdam indruk op Henderson. "Hij is heel intelligent. Hij weet wanneer hij balbezit moet bewaren, of wanneer hij de bal achter de laatste lijn moet leggen. Hij is heel goed in het druk zetten, hij is heel goed in het jumpen. Toen we hen analyseerden en tegen hen speelden, was zijn individuele kwaliteit duidelijk te zien, en zijn tactische intelligentie ook."

Emery verwacht wel een bepaalde opstelling van Ajax, waarbij hij denkt aan drie aanvallers. "We zullen klaar moeten zijn voor het wedstrijdplan van Ajax, klaar om hun spits en de twee buitenspelers die aan de binnenkant spelen af te stoppen. Achterin hebben ze een groot talent met Jorrel Hato. En Josip Sutalo is ook weer terug, hij is weer beschikbaar."