Malen baalt van gemiste kansen in duel met PSV: 'Ik schrok eigenlijk een beetje'

Malen baalt van gemiste kansen in duel met PSV: 'Ik schrok eigenlijk een beetje'

14 maart - 00:07 Laatste update: 01:16
13

Donyell Malen is een blij man na de wedstrijd tegen zijn oude ploeg PSV. De aanvaller kreeg veel complimenten over zijn optreden, maar zelf had hij graag nog willen scoren. De spits kreeg nog een grote kans, maar daar rekende hij niet helemaal op.

"Ik ben een gelukkig man", is de samenvatting van Malen bij RTL over zijn gevoel na de wedstrijd. "Ik ben nog nooit zo ver gekomen in mijn carrière. Ik denk dat we enorm goed begonnen aan de wedstrijd. Kregen veel kansen en hadden veel dreiging. Ik denk dat we daar ook meer goals uit moeten halen. Ikzelf ook. Daarna werd het meer chaotisch, een vechtwedstrijd."

Malen gaf al aan dat hij zelf meer had kunnen scoren, want hij kreeg in de eerste helft nog een grote kans. "Ik schrok bij mijn kans eigenlijk een beetje dat hij (Olivier Boscagli red.) wegschoot. De keeper tikte hem net voor mijn been, maar ik gleed ook wat weg. Dat is wel zonde. Ik speelde een goede wedstrijd op zich, maar als aanvaller wil je altijd scoren. Het spel was goed, maar ik wil wel een goal maken."

De PSV’ers spraken na de wedstrijd over een tactisch plan dat niet goed werkte in de eerste helft. Malen vindt vooral dat de mindere openingsfase van PSV aan een goed Dortmund lag. "Ik denk dat wij in de eerste helft vooral goed stonden. Zij moesten wat dingen aanpassen en dat was onze verdienste. In de tweede helft speelden we meer op de counter en hadden zij meer het voetballende aspect. Een intense wedstrijd was het."