Eindrapport PSV: drie Champions League-uitblinkers, één duidelijke dissonant

Eindrapport PSV: drie Champions League-uitblinkers, één duidelijke dissonant

14 maart - 12:00 Laatste update: 12:10
200

Het Champions League-avontuur van PSV strandde woensdagavond in Dortmund. Wie waren de lichtpuntjes? Wie vielen er tegen? Dit is het Europese eindrapport van de Eindhovenaren.

Onverslaanbaar in de Eredivisie, door naar de achtste finales van de Champions League: het seizoen van PSV kon haast niet beter. Borussia Dortmund verslaan bleek echter een brug te ver. Peter Bosz deed gedurende de Europese campagne een beroep op 22 spelers, waarvan er 20 minimaal één beoordeling hebben ontvangen in de spelersrapporten van VoetbalPrimeur.

In dit eindrapport worden enkel PSV'ers meegenomen die in minimaal de helft van de wedstrijden - twaalf in totaal - een cijfer hebben gekregen. Noa Lang en Hirving Lozano (vijf beoordelingen) vallen daardoor buiten de boot. Isaac Babadi sleepte gemiddeld een 8 in de wacht, maar kreeg slechts één keer een beoordeling en doet dus niet mee.

Het hoogste gemiddelde is voor Ismael Saibari, die een gemiddelde noteert van 6,9. Dat heeft de Marokkaans international onder meer te danken aan zijn 9 na de 5-1 zege op Rangers FC, waardoor PSV zich kwalificeerde voor het hoofdtoernooi. Saibari troeft zowel Jerdy Schouten (6,8) als Luuk de Jong (6,7) af. Olivier Boscagli (6,5), Jordan Teze (6,5) en Joey Veerman (6,5) maken de top-vijf compleet als gedeelde nummers drie.

Met een gemiddelde van 5,6 is de rode lantaarn voor André Ramalho, die in vier van zijn acht optredens een onvoldoende incasseerde. Ook voor Sergiño Dest (5,9) houdt het niet over. Het laagste losse cijfer deelt Ramalho (4,5 na Sevilla-uit én Sevilla-thuis) met Jordan Teze (4,5 na Arsenal-uit) en Dest (4,5 na Arsenal-uit).

PSV kwam in totaal 23 keer tot scoren, de voorrondes tegen Sturm Graz en Rangers FC meegerekend. Luuk de Jong kroont zich met acht goals tot Europees topscorer. Johan Bakayoko leverde de meeste assists: vijf stuks. De kaartenpakker van PSV was Hirving Lozano. De Mexicaanse gifkikker kreeg vier gele kaarten in slechts 379 speelminuten.

*Geen enkele linksbuiten speelde minimaal de helft van de Champions League-wedstrijden, waardoor Noa Lang alsnog is meegenomen in bovenstaande afbeelding