El Ghazi waarschuwt Ajax: 'In de ArenA niet zijn ware gezicht laten zien'

El Ghazi waarschuwt Ajax: 'In de ArenA niet zijn ware gezicht laten zien'

14 maart - 08:20 Laatste update: 08:23
74

Anwar El Ghazi verwacht dat Aston Villa in eigen huis beter voor de dag zal komen dan het in de Johan Cruijff ArenA deed tegen Ajax. De aanvaller, die voor beide clubs uitkwam, ziet kansen voor de Amsterdammers in Birmingham, zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf.

"Het wordt een heel andere wedstrijd dan afgelopen donderdag", stelt El Ghazi. "Omdat Aston Villa in de ArenA niet zijn ware gezicht heeft laten zien. Maar met het publiek erachter, in het eigen stadion, op dat grote veld voelt Villa zich thuis. De fans gaven ons altijd iets extra’s, want de sfeer op Villa Park is niet normaal."

Toch heeft El Ghazi hoop voor Ajax. "In de Europese wedstrijden vind ik Aston Villa sowieso wat minder. De trainer wisselt vaak een aantal spelers, maar het geraamte van het elftal blijft staan. Toch komen ze dan minder voor de dag. Ajax gaat sowieso één of twee honderd procent kansen krijgen. Het is zaak om goed te staan, scherp te verdedigen en de mogelijkheden die er komen onmiddelijk te killen. Villa is nog geen Manchester City, Liverpool of Arsenal. Nóg niet."

Aston Villa-doelman Emiliano Martínez was op het WK in Qatar nog de kwelgeest van Nederland, door met Argentinië de strafschoppenreeks te winnen. El Ghazi adviseert Ajax dan ook om het niet op penalty's aan te laten komen. "Hij is écht een penaltykiller. Ik durf mezelf wel een strafschoppenspecialist te noemen en heb op het trainingsveld veel tegen hem geoefend. Als ik wilde scoren, moest ik snoeihard en hoog aan de binnenkant van het zijnet schieten. Emiliano is lang, heeft met zijn armen een groot bereik en leest in welke hoek zal worden geschoten. Dat hij Oranje stuitte op het WK, was echt geen toeval."