'Wie zei dat Brobbey geen Ajax-spits is, is door Brian de mond gesnoerd'

'Wie zei dat Brobbey geen Ajax-spits is, is door Brian de mond gesnoerd'

14 maart - 09:29
44

Anwar El Ghazi denkt dat Ajax op de toppen van zijn kunnen moet spelen om door te stomen naar de kwartfinales van de Conference League ten koste van Aston Villa. Met Brian Brobbey in de gelederen wordt dat volgens de oud-speler van beide partijen wel een stuk makkelijker voor de Amsterdammers.

"Met het publiek erachter, in het eigen stadion, op dat grote veld voelt Villa zich thuis", begint El Ghazi de lofzang over zijn oude ploeg tegenover De Telegraaf. "De fans gaven ons altijd iets extra's, want de sfeer op Villa Park is niet normaal. De fans van Liverpool, Newcastle United en Aston Villa zijn de beste sfeermakers van Engeland."

Toch liggen er genoeg kansen, denkt de aanvaller. Hij vestigt zijn hoop daarbij specifiek op één Ajacied. "Ik geniet van Brobbey. In het veld maakt hij het iedere tegenstander lastig en daarbuiten bevalt zijn karakter me enorm. Hij is puur en een eerlijke jongen. Het mooiste vind ik dat hij alle kritiek heeft aangegrepen om iedereen zijn ongelijk te bewijzen. Wie zei dat hij geen Ajax-spits is, is door Brian echt de mond gesnoerd", zegt El Ghazi.

Ook Brobbeys collega-spits bij Villa kan rekenen op de complimenten van El Ghazi. "Hij is een harde werker. Ook als hij niet goed speelt, zal hij altijd voor het team blijven strijden. De laatste twee jaar heeft hij laten zien dat hij uit het niets kan scoren. Hij is levensgevaarlijk, net als de hele Villa-aanval. Met ook de snelheid van Moussa Diaby en Leon Bailey moet Ajax oppassen voor de counter."