Raadsel in scheidsrechterswereld: Higler als VAR plots van PSV - Twente afgehaald

Raadsel in scheidsrechterswereld: Higler als VAR plots van PSV - Twente afgehaald

15 maart - 09:24
116

Niet Dennis Higler, maar Jochem Kamphuis zal zondag fungeren als VAR bij de Eredivisie-wedstrijd tussen PSV en FC Twente. De KNVB stelde in eerste instantie Higler aan voor het duel, maar die wordt plots vervangen door zijn collega.

Op de officiële website van de KNVB, laat de bond weten dat Higler en Kamphuis zondag wisselen van functie. Oorspronkelijk was Higler als VAR aangesteld bij PSV tegen Twente. Kamphuis was op zijn beurt aangesteld als scheidsrechter bij het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord. Nu is dat andersom, meldt de voetbalbond.

Kamphuis zal in Eindhoven Joey Kooij gaan assisteren, die zondagavond om 20.00 uur voor de aftrap fluit in het Philips Stadion. Waarom Kamphuis de oorspronkelijk aangestelde Higler vervangt, meldt de bond niet en blijft dus een raadsel.

Het zijn echter niet de enige wijzigingen die de KNVB doet. Ook bij Telstar - ADO Den Haag, in de Keuken Kampioen Divisie is er sprake van een aanpassing in het arbitrageteam. Joey Waleveld vervangt daar Michael Osseweijer als assistent aan de zijlijn.