Reijnders wint met Milan 'battle of the Tijjani's' na goal van Noslin voor Verona

17 maart - 17:09
9

AC Milan heeft de tweede plek in de Serie A met succes kunnen verdedigen. Tegen het Nederlands getinte Hellas Verona werd het 1-3 na een goal van voormalig Fortuna Sittard-speler Tijjani Noslin.

Bij de bezoekers uit Milaan begon Tijjani Reijnders wederom in de basiself. De middenvelder is vaste kracht bij AC Milan, maar zijn rol tegen Verona was defensiever dan hij gewend is. Bij Hellas Verona stonden ook een aantal bekende namen op het wedstrijdformulier. Zo stonden Noslin en Tomas Suslov (voormalig FC Groningen) aan de aftrap. Elayis Tavsan (oud-NEC) zat op de bank.

In een harde wedstrijd gingen de kansen in het eerste bedrijf over en weer. De bezoekers uit Milaan hadden enigszins de overhand en kregen een aantal goede kansen. Vlak voor rust was het via captain Theo Hernandez raak. De linksback stoomde als een trein de zestien meter in en maakte met een snoeiharde pegel de openingstreffer. Voor de 26-jarige Fransman zijn vierde goal van dit seizoen.

Na rust bleek voor beide teams het hek van de dam wat betreft doelpunten. Na vijftig minuten verdubbelde Christian Pulisic de marge voor AC Milan. Alleen deed Verona een kwartier later iets terug via Noslin. De Nederlander haalde verwoestend uit en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Dat duurde echter niet lang, want Samuel Chukwueze gooide de wedstrijd al snel in het slot. Een verdiende zege voor Milan dat succesvol de tweede plek weet te houden.