Van Hanegem geeft voorkeur voor spitspositie Oranje: 'Weer heel hoog niveau'

Van Hanegem geeft voorkeur voor spitspositie Oranje: 'Weer heel hoog niveau'

18 maart - 10:36 Laatste update: 13:00
47

Willem van Hanegem is de laatste weken weer onder de indruk van Memphis Depay. Volgens de oud-international is er in deze vorm geen twijfel dat hij de spits van Oranje moet worden op het EK.

Van Hanegem zag Depay uitstekend invallen in de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale. 'Het zag er echt heel goed uit', vertelt Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Depay zorgde in de wedstrijd voor een verlenging, door laat in de wedstrijd de 2-1 te maken. Uiteindelijk ging Atlético na strafschoppen door naar de kwartfinales van de hampions League.

Memphis maakte vooral indruk op Van Hanegem met zijn dodelijkheid en snelheid. 'Inter is één van de beste clubs in Europa en de verdediging daar staat als een huis. Toch was Memphis erg scherp en uiteindelijk ook beslissend. Dat hij zijn strafschop ook benutte, was leuk voor hem en Atlético, maar het ging natuurlijk om zijn spel. Die versnelling die hij weer had en die zo lang weg leek.'

Voor Van Hanegem is de spitspositie bij Oranje ook duidelijk. 'Natuurlijk is dit geen garantie dat hij straks Oranje ver brengt op het EK. En hij moet ook maar fit blijven. Maar het was iets waar Ronald Koeman blij van is geworden. De afgelopen maanden ging het zo vaak over de spitspositie. Dat gejammer dat Luuk de Jong terug moest. Brian Brobbey die na elke treffer tegen clubs als PEC of Heracles werd weggezet als de man voor komende zomer. Maar Memphis deed het op een heel hoog niveau en dat maakt de interlands met Schotland en Duitsland extra leuk.'

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!