Koeman baalt van blessure Brobbey: 'Hij is er aantal weken uit'

Koeman baalt van blessure Brobbey: 'Hij is er aantal weken uit'

18 maart - 16:36 Laatste update: 18:13
71

Ronald Koeman baalt van de blessure van Brian Brobbey. De bondscoach van Oranje zag in hem een serieuze kandidaat om de spitspositie in te vullen in de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland.

Brobbey greep tijdens het Eredivisie-duel van Ajax bij Sparta naar zijn hamstring en moest zich met een blessure afmelden voor het Nederlands elftal. "Een teleurstelling", reageert Koeman op een persconferentie. "Het was voor mij een optie om hem in de spits te laten spelen. Ik zag de wedstrijd, dat hij geblesseerd raakte. Je zag de manier waarop, toen had ik wel het idee dat het niet goed zou zijn. Dat bleek uit de testen van deze ochtend. Hij is er een aantal weken uit."

Of Ajax te veel risico heeft genomen met Brobbey, wil Koeman niet zeggen. "De speler is van de club Ajax. Daar kunnen wij niks over zeggen. Ik kan moeilijk zeggen: houd hem erbuiten en zorg dat hij fit is voor het EK. Ajax heeft zijn eigen problemen. Het past bij het hedendaagse voetbal, dat spelers tot hun limiet gaan. Hij had al meerdere weken dat hij niet superfit was. Het kost veel kracht, de manier waarop hij speelt. Hij speelt ook niet zolang elke drie dagen, dat zal van invloed zijn."

Brobbey blijft wel in beeld voor het EK, benadrukt Koeman. Dat geldt ook voor Joshua Zirkzee, die eveneens met een blessure afhaakte. "De deur staat voor hem richting het EK wagenwijd open. We hebben hem met een bedoeling op de voorselectie gezet. Hij ontwikkelt zich goed. Dat zet je af tegen andere jongens die in de spits kunnen spelen."