Koeman verdedigt keuze voor Wijnaldum: 'Hij zal gaan spelen'

Koeman verdedigt keuze voor Wijnaldum: 'Hij zal gaan spelen'

18 maart - 16:48 Laatste update: 18:13
71

Georginio Wijnaldum kan zich opmaken voor een rentree in het Nederlands elftal. De 33-jarige middenvelder zal in de komende interlands zeker minuten maken, bevestigt Ronald Koeman op een persconferentie.

De bondscoach legt op een persconferentie uit waarom hij Wijnaldum heeft opgeroepen. "De reden daarvan is dat ik een verleden met Gini heb. Hij heeft meer dan negentig interlands gespeeld. Ik ben met Nigel de Jong bij hem geweest. Ik heb hem nu bij me en dan kan ik beoordelen of hij kans maakt. Is het een examen? Wat is een examen... Ik denk dat het voor iedereen grotendeels een examen is. Er zijn niet zoveel momenten."

Koeman en De Jong gingen langs in Saudi-Arabië, waar Wijnaldum speelt voor Al Ettifaq. De keuzeheer wordt gevraagd naar het niveau in het Midden-Oosten. "Die competitie daar is, met name doordat er toch wat spelers zijn met meer kwaliteiten dan ze daar gewend zijn, van Europees niveau", oordeelt hij. "Kijk naar Brozovic, Mitrovic en dat soort jongens, die zitten nog steeds bij hun nationale team. Dus het is niet zo vreemd wat ik doe."

"Alleen, ik zie dat beter als ik Gini een week bij me heb", gaat Koeman verder. "En we hebben wedstrijden. Dan kan ik hem nog beter beoordelen. Hij zal een gedeelte van beide wedstrijden gaan spelen. Van één wedstrijd, of beide wedstrijden. Of een hele wedstrijd. Daar zijn we nog niet over uit."

Dat geldt niet voor de eveneens teruggekeerde Marco Bizot. "In principe niet", aldus Koeman. "Bizot is natuurlijk erbij gekomen. Het is gek als ik hem laat keepen. Ik houd vast aan mijn twee keepers die er steeds bij zijn geweest."