Kraay ziet Gimenez-opvolger voor Feyenoord bij Pusic: 'Is hij betaalbaar?'

Kraay ziet Gimenez-opvolger voor Feyenoord bij Pusic: 'Is hij betaalbaar?'

19 maart - 19:42 Laatste update: 20:12
19

Hans Kraay junior denkt dat Danylo Sikan een geschikte opvolger van Santiago Gimenez zou zijn voor Feyenoord. De analist denkt dat Sikan, spits van Shakhtar Donetsk, een 'pareltje' zou zijn voor Feyenoord. Dat toetst Kraay direct bij Marino Pusic, de trainer van Shakhtar die aan dezelfde tafel zit.

Bij Goedemorgen Eredivisie schuift Kraay Sikan naar voren als opvolger van Gimenez, die gelinkt wordt aan onder meer Napoli. Sikan is een 22-jarige Oekraïner, die al zeven interlands speelde. "Mocht Gimenez opgepikt worden aan het einde van het seizoen, dan is er een spits van Shakhtar die hem zou kunnen opvolgen. Danylo Sikan, dat is een centrumspits van jullie", zegt Kraay tegen Pusic.

"Hij heeft vijf goals gemaakt in de Champions League (vier goals en één assist, red.), maar nog niet super veel nog in de competitie (vier goals, twee assists, red.). Maar zou dat een pareltje zijn voor Feyenoord. Is hij betaalbaar?", vraagt Kraay zich af. Pusic kan zijn lach niet inhouden. "Ik begrijp de vraag wel. Een aantal jongens heeft zich in de Champions League in de kijker gespeeld, onder wie hij."

Kraay laat vervolgens ook de naam van Artem Bondarenko vallen, de aanvallende middenvelder van Shakhtar. Daar wil Pusic aanvankelijk nog een stokje voor steken. "Laat je ook nog wat voor mij over, Hans?", grapt de oud-assistent van Feyenoord.