'Iedereen zei altijd dat Ajax een kille club was, maar zo heb ik het niet ervaren'

'Iedereen zei altijd dat Ajax een kille club was, maar zo heb ik het niet ervaren'

20 maart - 14:45
92

Mike van der Hoorn laat zich, ondanks het turbulente jaar van FC Utrecht, niet van de wijs brengen. De 31-jarige verdediger maakte periodes in het buitenland en bij Ajax mee en koestert de momenten die hem gemaakt hebben tot de speler die hij nu is.

"Ach, uiteinden van emoties, dat is FC Utrecht. Het ene moment kan je er niets meer van en is het allemaal kommer en kwel, het volgende moment ben je de gevierde man en is alles geweldig. Ik hou ervan, die pure, rauwe gevoelens bij de mensen in en om deze club. Maar je moet er wel mee om leren gaan", zegt Van der Hoorn in gesprek met Voetbal International.

Bij Ajax kreeg hij voor het eerst met forse kritiek te maken. Iets wat hem niet in de koude kleren ging zitten. "Een tijd die me voor een belangrijk deel heeft gevormd en veel invloed had en heeft op de rest van mijn carrière", zegt de FC Utrecht-verdediger zelf over zijn periode in Amsterdam. "Ajax is qua grootte niet met mijn andere clubs, Swansea City en Arminia Bielefeld, te vergelijken."

"Bij Ajax lag de lat hoger, was de druk groter, en kwam er ook kritiek", gaat hij verder. "Vooral in het eerste jaar moest ik erg wennen aan negatieve reacties. Daar heb ik destijds te lang mee geworsteld. Ik ben niet zo’n prater, dus kropte het vaak allemaal op. Als jong ventje bij een grote club als Ajax komt er zo veel op je af", aldus Van der Hoorn.

Toch kijkt de verdediger nog altijd met een warm gevoel terug op zijn periode in Amsterdam. "Iedereen zei altijd dat Ajax een kille club was, maar zo heb ik het totaal niet ervaren." Daarnaast zullen wedstrijden tegen onder andere Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimovic en Lionel Messi hem altijd bijblijven. Die Champions League-wedstrijden, kampioenschappen en ontwikkelingen als mens en speler opende dan ook nieuwe deuren voor Van der Hoorn. In 2016 vertrok de Nederlander naar de Premier League.