Beelen toont zich strijdlustig bij Feyenoord: 'Stop niet tot ik dat heb bereikt'

Beelen toont zich strijdlustig bij Feyenoord: 'Stop niet tot ik dat heb bereikt'

25 maart - 10:08
26

Thomas Beelen wil uitgroeien tot onbetwiste basisspeler van Feyenoord. De 22-jarige verdediger maakt als vervanger van Gernot Trauner grote indruk in De Kuip.

Twee seizoenen geleden zat Beelen nog op de bank bij PEC Zwolle O21. Dick Scheuder geloofde echter in de verdediger en haalde hem naar het eerste elftal. Uiteindelijk verdiende Beelen een transfer naar Rotterdam, waar hij uit wil groeien tot een onbetwiste basiskracht. "En ik stop niet tot ik dat heb bereikt", aldus de verdediger zelf in gesprek met Feyenoord Magazine.

"Ik kom over als een rustige en vriendelijke jongen. Mensen zouden denken dat ik te aardig of te lief ben om door te breken als profvoetballer. Maar geloof me, ik ben mentaal sterk genoeg. Dat zie je ook terug op het veld. Ik ben juist iemand die de mouwen opstroopt en duels aangaat. Dan komt dat stoïcijnse weer naar boven", zegt Beelen.

"Dat ik in mijn eerste seizoen niet alles zou spelen, wist ik van tevoren", gaat hij verder. "Je kunt niet verwachten dat je vanuit de Keuken Kampioen Divisie meteen een basisspeler wordt. Maar daar komt het weer, je moet wel geloven dat het kan. Toen ik nog wisselspeler was bij PEC Zwolle O21 durfde ik niet hardop te zeggen dat ik in de top van Nederland terecht zou komen. Dat zou belachelijk zijn geweest, maar ik geloofde het wel."

"Ik denk dat veel mensen te vroeg opgeven", vervolgt Beelen. "Het klinkt cliché, maar daardoor niet de dingen bereiken waarvan ze dromen. Hoe realistisch en nuchter ik ook ben, ik droom groot. Ik wil uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler in De Kuip. En ik stop niet tot ik dat heb bereikt", toont hij zich strijdlustig.