Spanning stijgt in Leicester: Premier League klaagt club definitief aan

Spanning stijgt in Leicester: Premier League klaagt club definitief aan

21 maart - 19:48 Laatste update: 22 maart - 08:44
27

Leicester City riskeert een straf nadat het is aangeklaagd voor het overtreden van de financiële regels. De Premier League heeft de club veroordeeld voor het verbreken van de regels, nadat een groter financieel verlies is geleden dan toegestaan.

Het statement van de Premier League luidt: 'De Premier League heeft Leicester City FC vandaag verwezen naar een onafhankelijke commisie, wegens het verbreken van de financiële regels en voor het niet vervullen van de verplichtingen rond het indienen van een plan om aan de uitgavenlimiet te voldoen.'

Sky Sports berichtte eerder al over de uitgavenlimiet van de club, die over de toegestane 97 miljoen euro heen zou gaan. Volgens de regels van de EFL mogen clubs niet meer dan 97,14 miljoen euro verlies maken over een periode van drie jaar. In de Premier League is de verlieslimiet ruim twintig miljoen euro meer. Leicester had volgens het bestuursorgaan van het Championship een businessplan moeten indienen om aan te tonen hoe het van plan was om aan de uitgavenlimieten te voldoen.

Een puntenaftrek zou verregaande gevolgen kunnen hebben voor Leicester City, dat tweede staat in de Championship, maar met één wedstrijd minder gespeeld op gelijke hoogte staat met koploper Leeds United. Afhankelijk van de hoeveelheid punten die zou worden afgenomen, komt een eventuele promotie in gevaar. Sky Sports meent echter dat het van een puntenaftrek niet zal komen, hoewel de Premier League weldegelijk bevoegd is om een dergelijke straf op te leggen aan een club in de Championship.