'Dortmund maakt schoon schip: naast Malen mogen Haller en Moukoko weg'

'Dortmund maakt schoon schip: naast Malen mogen Haller en Moukoko weg'

22 maart - 12:56
30

Borussia Dortmund staat deze zomer open voor een lucratieve transfer van Donyell Malen, maar ook Sébastien Haller, Youssoufa Moukoko en Emre Can staan op de verkooplijst. Dat melden Sky Sport en BILD.

Haller behoort met een salaris van acht à negen miljoen euro per jaar tot de grootverdieners in het Signal Iduna Park, terwijl hij Niclas Füllkrug voor zich moet dulden in de pikorde. Bij Dortmund zijn er sowieso twijfels of de Ivoriaan nog terugkomt op zijn oude niveau. Die Schwarzgelben staan daarom in de zomer open voor een transfer van Haller, die in de zomer van 2022 nog voor 31 miljoen euro overkwam van Ajax.

Naast Haller overweegt Dortmund ook afscheid te nemen van een andere aanvaller. Net als Malen mag Moukoko een transfer maken als er een passend bod wordt gedaan op het negentienjarige toptalent. Het geduld van de Bundesliga-topclub met de tweevoudig Duits international lijkt op.

Dortmund vindt het ook tijd om door te selecteren met Can. De aanvoerder geniet interesse van Turkse topclubs. Dat geldt ook voor Salih Özcan, die Fenerbahçe en Galatasaray achter zich aan weet. Volgens BILD staat tot slot ook Ramy Bensebaini op de vertreklijst.