Memphis over 'belangrijke speler': 'Ik verwacht veel van hem en dat weet hij'

Memphis over 'belangrijke speler': 'Ik verwacht veel van hem en dat weet hij'

23 maart - 00:04
18

Memphis Depay stond na enige tijd afwezig te zijn geweest weer in de basis bij het Nederlands elftal. Memphis maakt steeds meer minuten bij zijn club Atlético Madrid en was onlangs nog ontzettend belangrijk in de Champions League-ontmoeting met Inter. De dertigjarige aanvaller is van mening dat hij onderweg is naar zijn topvorm. 

Bondscoach Ronald Koeman gaf aan dat Memphis onderweg is naar zijn topvorm, daar is de spits van Atlético het mee eens. "Stap voor stap kom ik dichterbij", begint Memphis na afloop tegenover de NOS. "Met minuten in mijn benen komt het vertrouwen en worden de goals gemaakt. Dat ik fit ben, dat voel ik. Ik denk dat iedereen dat ook kan zien. Het vertrouwen groeit en ik denk dat ik een bijdrage kan leveren aan dit team."

Memphis vormde een aanvallend koppel met Georginio Wijnaldum, zoals hij dat eerder al vaak deed onder Koeman. "Er was natuurlijk een discussie of hij er wel of niet bij moest zijn. Hij laat vanavond weer zien dat hij belangrijk kan zijn voor het team. Ik verwacht veel van hem en dat weet hij", vervolgt Memphis.

De Nederlandse media zagen de wedstrijd tegen Schotland als examen voor Wijnaldum, daar is Memphis het niet mee eens. "Zo zie ik het niet. Hoeveel interlands heeft hij wel niet en hoeveel goals als middenvelder. Dat raak je niet zomaar kwijt. Ik verwacht meer dan vanavond van hem, maar hij is belangrijk voor het team", besluit Memphis.