Kritiek op Wijnaldum na interview: Kon naar Feyenoord, was het hem niet waard

Kritiek op Wijnaldum na interview: "Kon naar Feyenoord, was het hem niet waard"

23 maart - 21:38
96

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van het interview dat Georginio Wijnaldum deze week gaf aan Vandaag Inside. De middenvelder meent dat hij naar Feyenoord wilde, maar dat de Rotterdamse club dat financieel niet aankon. 

Tijdens de nieuwe aflevering van Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, schiet Driessen uit de startblokken. Wijnaldum werd ook al bekritiseerd vanwege zijn vergelijking tussen Saudi-Arabië en de toeslagenaffaire in Nederland. "Het is natuurlijk oliedom geweest, hij had daarin beter begeleid moeten worden. Het komt bij hemzelf vandaan."

"Hij toont zich altijd maatschappelijk betrokken, maar uit dit antwoord blijkt dat hij maatschappelijk helemaal niet zo betrokken is en niet weet wat er speelt waar hij aanmeert. Als hij een toeslagenaffaire vergelijkt met een openbare terechtstelling...", vervolgt Driessen. 

Wijnaldum zou eerst naar Feyenoord toe willen, iets wat bondscoach Ronald Koeman op een persconferentie herhaalde. Driessen zet zijn vraagtekens bij de reden waarom de overstap niet doorging. "Hij zei dat hij zóveel had moeten inleveren bij Feyenoord, dat dat hem niet waard was. Hij heeft natuurlijk nog niet genoeg verdiend, dus wil hij meer verdienen in de zandbak. Tien miljoen euro hebben ze ook voor Ueda betaald, dat had gekund", besluit Driessen.