Babel (37) sluit transfer naar Nederland niet uit: 'Natuurlijk streelt het je ego'

Babel (37) sluit transfer naar Nederland niet uit: 'Natuurlijk streelt het je ego'

24 maart - 17:54
93

Ryan Babel weet nog niet of hij zijn laatste wedstrijd als profvoetballer al gespeeld heeft. De 37-jarige aanvaller is sinds eind september clubloos en wil het liefst in Istanbul blijven, al sluit hij een terugkeer naar Nederland op voorhand ook niet uit.

Na de wedstrijd tussen de legends van Liverpool en Ajax - waarin Babel voor beide teams in actie kwam - wordt hij door De Telegraaf gevraagd naar zijn toekomst. De geboren Amsterdammer is nu een half jaar clubloos, nadat zijn contract in september werd ontbonden bij Eyüpspor, dat uitkomt op het tweede niveau in Turkije. "Ik weet niet of ik gestopt ben, dat ben ik nog aan het uitzoeken. Op dit moment heb ik geen team en geniet ik behoorlijk van mijn vrije tijd. Maar ik vind voetbal nog heel erg leuk, dat is een beetje het probleem", zegt hij.

Babel kan niet te lang wachten met het doorhakken van de knoop, zo weet hij zelf ook. "Nogmaals: een deel van mij wil voetballen in een team dat leuk voetbal speelt. Anders niet. Maar ik kijk ook tegen de nodige zaken op." Zo had de linksbuiten het moeilijk bij Eyüpspor, waar hij naar eigen zeggen expres niet opgesteld werd doordat hij niet instemde met een zogenaamde 'compensatie'.

Ondertussen is Babel nog altijd woonachtig in Istanbul, waar hij ook voor Kasimpasa, Besiktas en Galatasaray speelde. "Als je het verkeer accepteert, is het een topstad. Normaal gesproken is het de bedoeling om er nog te blijven, maar bij de clubs uit Istanboel was in de winter geen plek. En ik had geen zin in flutoffertjes in een of andere uithoek." Een terugkeer naar Nederland sluit Babel op voorhand niet uit. "Het streelt natuurlijk je ego als je nog ergens belangrijk kan zijn. Maar voorlopig heb ik mijn ego al een flinke tijd geparkeerd. We gaan het zien."