Mexico en bankzitter Gimenez moeten Nations League-winst aan Amerika laten

Mexico en bankzitter Gimenez moeten Nations League-winst aan Amerika laten

25 maart - 06:50 Laatste update: 06:54
84

De Verenigde Staten heeft in de nacht van zondag op maandag voor de derde keer op een rij de CONCACAF Nations League gewonnen. Met PSV'er Sergiño Dest in de basis werd Mexico in de finale met 0-2 verslagen. 

De VS versloeg drie dagen terug Jamaica in de halve finales met 3-1, terwijl de Mexicanen in de halve eindstrijd een maatje te groot waren voor Panama: 0-3. Met Hirving Lozano, teamgenoot van Dest bij PSV, trad El Tri aan in de finale. 

De Amerikanen waren voor het treffen in het AT&T Stadium in Arlington al zes wedstrijden op rij ongeslagen tegen Mexico. Toen Tyler Adams vlak voor rust de score opende met een werkelijk fenomenale uithaal, leek die reeks uitgebreid te worden tot zeven duels. Na ruim een uur spelen bepaalde Giovanni Reyna de eindstand op 0-2. 

Waar Dest bij de VS een basisplaats had, gold dat niet voor Malik Tillman. Hij moest het doen met een invalbeurt in de tweede helft. Ricardo Pepi zat negentig minuten op de bank. Bij Mexico verschenen naast Lozano ook voormalig Ajax-spelers Edson Álvarez en Jorge Sánchez (verhuurd aan FC Porto, red.) aan de aftrap. Feyenoord-spits Santiago Gimenez kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen.