Bij Heracles ontslagen Lammers per volgend seizoen weer aan de slag in Nederland

Bij Heracles ontslagen Lammers per volgend seizoen weer aan de slag in Nederland

26 maart - 11:28
28

John Lammers is met ingang van volgend seizoen weer onder de pannen. De zestigjarige trainer volgt na dit seizoen bij VVV-Venlo Rick Kruys op. Lammers tekent in Limburg een contract voor twee seizoenen.

Het was al langer duidelijk dat Kruys aan zijn laatste seizoen bezig is bij VVV. De Limburgers hebben snel gehandeld en Lammers aangesteld per juni 2024. De oefenmeester promoveerde vorig seizoen met Heracles Almelo, waar hij afgelopen december zijn congé kreeg. Lammers heeft een verleden bij VVV: tussen 1986 en 1988 speelde hij 57 officiële wedstrijden voor de club.

Als trainer stond Lammers naast Heracles aan het roer bij Excelsior, FC Eindhoven, Jong Vitesse en Esbjerg fB. "VVV wil graag verzorgd en aanvallend voetbal spelen en dat spreekt me erg aan", zegt hij op de clubsite. "Ik ken de situatie van de club en weet dat ik met een relatief jonge spelersgroep ga werken, maar ik zie het juist als een hele mooie uitdaging om spelers beter te maken en het maximale uit deze selectie te halen."

In zijn eerste halfjaar gaat Lammers een dubbelfunctie bekleden. Naast het hoofdtrainerschap zal hij ook onderdeel zijn van het technisch hart. In de tussentijd gaat VVV op zoek naar een nieuwe technisch manager.