Van Hooijdonk blikt terug op incident met Van Persie: 'Nu word je ontslagen'

Van Hooijdonk blikt terug op incident met Van Persie: 'Nu word je ontslagen'

5 april - 14:30
32

Pierre van Hooijdonk blikt in de Cor Potcast terug op het 'vrije trap-incident' met Robin van Persie. In een duel van Feyenoord met RKC Waalwijk in 2002 stonden beide aanvallers achter de bal voor een vrije trap. De jonge Van Persie kaapte de bal van Van Hooijdonk, op papier de vrije trappennemer, en schoot.

"De zomertijd was toen net ingegaan, dus hij had zich verslapen. Hij zat op de bank", begint Van Hooijdonk in de podcast het verhaal. "Toen we die vrije trap kregen, stond hij inmiddels op het veld. Toen dacht hij: dit is een mooi moment om even wat recht te zetten. Ik heb daar geen last van gehad, maar iedereen in de kleedkamer wist wel hoe laat het was."

Wedden

Meer odds

Van Hooijdonk doelt op een handgemeen in de kleedkamer. "Dat waren twee handjes. Toen kon dat nog, nu word je ontslagen denk ik." De oud-spits wil het niet groter maken dan het was. "Nou ja... Ik duwde hem tegen de muur aan en klaar. Maar dat was voor de rest helemaal geen discussiepunt. Ik stoorde me daarna alleen aan het feit dat mensen die actie (van Van Persie, red.) goedkeurden. Ik ben altijd een jongen geweest die zich altijd comformeerde aan de afspraken die er lagen. Dat vind ik namelijk een stukje betrouwbaarheid, ook als het bijvoorbeeld tactisch is. Als je achter je man aan moet, dan verwacht je als trainer dat dat gebeurt."

Volgens Van Hooijdonk is er veel 'lulkoek' over het voorval in de media verschenen. "Het zou mooi en brutaal zijn. Maar jullie weten ook hoe de media zijn. De brutale jongen is leuk als hij jong is, maar op het moment dat ze ouder worden, worden ze door dezelfde media om dezelfde acties afgemaakt."