'Kroes belde Bruggink op en zei hem dat Ajax dan over Twente heen zou wippen'

'Kroes belde Bruggink op en zei hem dat Ajax dan over Twente heen zou wippen'

9 april - 14:16 Laatste update: 15:09
153

Waar Ajax nu misschien niet eens Europees voetbal gaat halen, dacht FC Twente in de winterstop nog dat ze met de Amsterdammers moesten gaan strijden om de derde plek van de Eredivisie. Tubantia-journalist Leon ten Voorde vertelt dit in de podcast De Ballen Verstand.

"Ik was in de winterstop bij Twente op trainingskamp en dan knoop je wat gesprekjes aan met de mensen van de club", vertelt Ten Voorde. "Ik vroeg ze met welke tegenstander ze nog het meeste rekening hielden na de winterstop. Iedereen gaf hetzelfde antwoord: Ajax."

"De inmiddels geschorste Alex Kroes nam in die periode zelfs contact op met de technisch directeur van Twente, Arnold Bruggink", vervolgt Ten Voorde. "Kroes belde Bruggink op en zei hem dat Ajax op 14 april (wanneer beide ploegen tegen elkaar spelen in de Johan Cruijff ArenA, red.) over Twente heen zou wippen." Ajax staat momenteel vijftien punten achter op de Tukkers.

De ploeg van trainer John van ’t Schip staat op dit moment zesde en heeft maar drie punten meer dan achtervolgers FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Tussen 2 november en 3 februari verloor Ajax geen duel in de Eredivisie en klom het van de laatste plaats naar plek vijf. NEC ging hier afgelopen zondag overheen.

Kroes werd vorige week geschorst door de Raad van Commissarissen van Ajax, omdat hij zou hebben gehandeld met voorkennis. De bestuursraad en de RvC staan sindsdien lijnrecht tegenover elkaar en er wordt onderzocht of de schorsing van Kroes kan worden afgezwakt.