Update: vertrek bevestigd, United scheidt met directeur die Ten Hag aanstelde

Update: vertrek bevestigd, United scheidt met directeur die Ten Hag aanstelde

9 april - 15:29 Laatste update: 16:32
32

Manchester United neemt na deze week afscheid van John Murtough. Dat maakt zowel The Athletic als Sky Sports dinsdagmiddag bekend. De 53-jarige directeur voetbalzaken maakt plaats voor nieuwe beleidsbepalers. 

Murtough was al tien jaar lang in dienst bij United, dat hem in 2013 wegplukte bij Everton. Hij begon als hoofd jeugdopleidingen, om 2021 verder te gaan als directeur voetbalzaken. Vanuit die functie was zijn invloed groot in de aanstelling van manager Erik ten Hag. 

Toen United in december werd overgenomen door Sir Jim Ratcliffe, lag een vertrek van Murtough al in de lijn der verwachting. De club heeft volgens The Athletic nog wel met hem gesproken over een andere functie, maar Murtough zelf heeft besloten om nu toch op te stappen. 

De officiële bekendmaking van zijn vertrek zal snel volgen. Daarna is het wachten op zijn opvolger. Dan Ashworth, sportief directeur van Newcastle United, geldt als een belangrijke kandidaat. Ook Jason Wilcox van Southampton staat op de radar van United.

Update: het vertrek van Murtough bij United is al een feit. De club heeft zijn afscheid dinsdagmiddag wereldkundig gemaakt en bedankt hem voor bewezen diensten.