UEFA erkent terroristische dreiging: CL-duels gaan vooralsnog 'gewoon' door

UEFA erkent terroristische dreiging: CL-duels gaan vooralsnog 'gewoon' door

9 april - 16:45 Laatste update: 17:09
86

De UEFA heeft laten weten dat de voetbalbond op de hoogte is van de vermeende terreurdreiging rondom de Champions League-duels van dinsdag- en woensdagavond. Echter is er niet genoeg aanleiding om de wedstrijden af te gelasten.

Dinsdag- en woensdagavond staan met Arsenal - Bayern München, Real Madrid - Manchester City, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid - Borussia Dortmund de eerste duels op het programma in de kwartfinale van de Champions League. Sinds maandag gaat er een afbeelding rond op sociale media die gepost is door de Islamitische Staat (IS). Daarop staat een terrorist met een geweer en op de achtergrond zijn de vier stadions te zien waar deze week wordt gevoetbald. Daarnaast werd er 'Kill them all' bij de post gezet.

'De UEFA is op de hoogte van vermeende terroristische dreigingen rondom de Champions League-wedstrijden van deze week en onderhoudt nauwe contacten met de autoriteiten op de desbetreffende locaties', schrijft de voetbalbond in een statement. Alle wedstrijden gaan deze week 'gewoon' door en er zijn passende veiligheidsvoorzieningen getroffen.

Eerder bracht MARCA al naar buiten dat de wedstrijden van deze week door de Spaanse autoriteiten zijn aangemerkt als extra hoog-risico duels. Er heeft een spoedoverleg plaatsgevonden door de autoriteiten omtrent de terroristische dreiging, maar er is (vooralsnog) geen reden om de wedstrijden af te gelasten.