Xavi deelt blessure-update over Frenkie voor Champions League-kraker met PSG

Xavi deelt blessure-update over Frenkie voor Champions League-kraker met PSG

9 april - 20:14
4

Frenkie de Jong kan woensdagavond in actie komen voor FC Barcelona tijdens het treffen met Paris Saint-Germain. Dat meldde Xavi tijdens een persconferentie in aanloop naar de kwartfinale van de Champions League.

Xavi deelde het goede nieuws over De Jong, maar verklapte nog niet of hij in de basis zal starten. "Alle spelers die meegereisd zijn, zijn beschikbaar", zei Xavi. De Jong kwam op 3 maart voor het laatst in actie voor Barcelona tegen Athletic Bilbao. Daarna stond hij weken aan de kant met een enkelblessure. De 26-jarige spelmaker is weer aangesloten bij de selectie en reisde dus mee naar Parijs.

Xavi liet wel doorschemeren dat er een belangrijke rol is weggelegd voor Ilkay Gündogan tegen PSG. "Hij is belangrijk om de duels te gaan winnen op het middenveld. De teams van Luis Enrique (trainer van PSG, red.) spelen altijd met veel intensiteit. Het zal een wedstrijd worden waarin het voor ons lastig is om de bal te hebben op de helft van de tegenstander. We moeten zo veel mogelijk zaken onder controle zien te houden", aldus Xavi.

Volgens het Spaanse SPORT zal De Jong in de basis starten, mits hij zich, net zoals de afgelopen dagen, goed voelt. Xavi ziet in De Jong een onvervangbare speler die iets anders kan brengen dan de rest. De aftrap is woensdagavond om 21.00 uur in Parijs.