Benfica komt met statement: ontslag Schmidt en link met Mourinho besproken

Benfica komt met statement: ontslag Schmidt en link met Mourinho besproken

9 april - 20:31
13

Roger Schmidt hoeft voorlopig niet voor zijn baan te vrezen in Portugal. Dat meldt Benfica dinsdag op hun website. Vanwege de twee verloren wedstrijden tegen Sporting, in de beker en de competitie, staat de positie van de Duitse trainer onder druk.

Benfica verloor afgelopen weekend met 2-1 op bezoek bij Sporting en lijkt het kampioenschap te kunnen vergeten. De aartsrivaal heeft nu een voorsprong van vier punten én een wedstrijd tegoed. Een paar dagen daarvoor werd de ploeg van Schmidt uitgeschakeld in de halve finale van de beker, wederom door Sporting.

Door die twee verliespartijen wordt de druk steeds groter op Schmidt, die als verantwoordelijke wordt gezien. Toch denkt Benfica er niet aan om de voormalig manager van PSV te ontslaan. Deze week werd José Mourinho door verschillende media genoemd als mogelijke opvolger van Schmidt.

Daar is volgens de club uit Lissabon niets van waar. 'Benfica wil graag verduidelijken dat de informatie over de zoektocht naar een nieuwe trainer volkomen onjuist is', meldde de club in een officieel statement. 'De focus van de hele voetbalafdeling en coach Roger Schmidt ligt volledig op het bereiken van de halve finale van de Europa League en het veiligstellen van zes overwinningen in de competitie.'