Van der Gijp over Giménez: 'Komt niet bij een topclub terecht, dat kan niet'

Van der Gijp over Giménez: 'Komt niet bij een topclub terecht, dat kan niet'

9 april - 22:16
72

René van der Gijp vertelt in de KieftJansenEgmondGijp podcast dat hij het niet meer goed ziet komen met Santiago Giménez. De spits van Feyenoord verkeert momenteel in een vormdip en Van der Gijp heeft er niet veel vertrouwen meer in dat het goedkomt.

"Die Giménez gaat hem niet worden", begint Van der Gijp over de Feyenoord-spits die momenteel weinig indruk maakt bij de Rotterdammers. Giménez wist tijdens de tweede seizoenshelft pas drie keer te scoren. "Het verval bij hem is veel te groot. Die komt niet bij een topclub terecht, dat kan niet. Een spits kan nooit 38 wedstrijden goed zijn, maar als je verval zo groot is dat je met tien man komt te spelen… Een bal vasthouden lukt niet eens meer."

Medeanalist Wim Kieft is het met Van der Gijp eens: "Die jongen is wel erg met zichzelf bezig. Het is helemaal weg. Het kan niet zo zijn dat je langere tijd losgaat, ook in de Champions League, en dat je er daarna ineens helemaal niets meer van kan. Het zal ook wel iets met vertrouwen te maken hebben. Verder is het gewoon een sta-in-de-weg. Al kan Ayase Ueda er ook niet zoveel van", aldus Kieft.

Jan Boskamp vertelde eerder in Veronica Offside ook al dat hij zich zorgen maakt over Giménez. "Ik ben bang dat hij op Nicolai Jørgensen gaat lijken, hij schoot er in zijn eerste seizoen ook een stuk of 25 in. Na die goal tegen AS Roma heeft hij (Giménez, red.) geen bal meer geraakt", besluit Boskamp.