Real Madrid trots op tactische aanpassing: 'Deden het anders, hebben City verrast'

Real Madrid trots op tactische aanpassing: 'Deden het anders, hebben City verrast'

10 april - 06:59
18

Carlo Ancelotti en Rodrygo blikken met een goed gevoel terug op de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Manchester City (3-3). Volgens het duo werd de kampioen van Engeland 'verrast' door een tactische wijziging van de Madrilenen.

"Ik denk dat ze niet hadden verwacht dat ik op links zou spelen, want Vini staat daar normaal gesproken altijd", blikte Rodrygo terug op het spektakel in Madrid, waarbij zes doelpunten vielen. "We deden het anders. Het was een nieuwe tactiek en ik denk dat het goed uitgepakt heeft." De Braziliaan scoorde, terwijl zijn landgenoot twee assists noteerde. 

Toch oogde Rodrygo teleurgesteld na het gelijkspel tegen City. "Dat is niet het resultaat wat we wilden, maar de tactische zet pakte goed uit." De buitenspeler zag ook een minpuntje bij zijn ploeg: De Koninklijke incasseerde vooral treffers van afstand. "We hadden de weg naar het doel beter af moeten sluiten. Daarin hebben we gefaald."

Ancelotti was tevens tevreden over zijn aanpassing in de aanval van Real. "We hebben ze verrast. Bij het tweede doelpunt was het een perfecte actie, die twee combineerden uitstekend op de linkerflank. Met Vini en Rodrygo konden we kansen creëren en dat is gelukt. Daar ben ik tevreden over. Het liefst gingen we met een voorsprong naar Manchester, maar we moeten tevreden zijn."