Van Bronckhorst noemt pijnpunt van Ajax uit Klassieker op: 'Zit niet in hun DNA'

Van Bronckhorst noemt pijnpunt van Ajax uit Klassieker op: 'Zit niet in hun DNA'

10 april - 11:37
49

Giovanni van Bronckhorst denkt niet dat Ajax vaker met vijf verdedigers moet spelen. De oud-speler van Feyenoord zag de Amsterdammers onwennig spelen in de Klassieker en ziet dat ze niet gewend zijn om met vijf man achterop te spelen.

"Je ziet dat Ajax het niet gewend is om met vijf verdedigers een blok te vormen", noemt Van Bronckhorst een van de oorzaken van de afgang in De Klassieker op bij Ziggo Sport. "Het past ook niet in het DNA van Ajax om zo te spelen. Ik begrijp wel dat ze verdedigend willen staan, omdat ze niet af willen gaan, maar dat ga je uiteindelijk ook met dit systeem." Trainer John van 't Schip experimenteerde eerder dit seizoen al met een opstelling met vijf verdedigers.

Van Bronckhorst had overigens geen enkel moment het idee dat Ajax in de wedstrijd kwam. De oud-speler en analist zag vanaf het begin dat Feyenoord de dominante ploeg zou worden. "Je zag in het begin al hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Ajax ging terug en Feyenoord vloog er vol op. Uiteindelijk hebben ze geluk gehad dat Feyenoord niet zo vroeg scoorde."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: