Ajax verkent ‘interessante markt’: 'Hopen speler in Ajax 1 te zien'

Ajax verkent ‘interessante markt’: 'Hopen speler in Ajax 1 te zien'

10 april - 12:53 Laatste update: 13:54
52

Marijn Beuker is erg blij dat Ajax een samenwerkingsverband heeft gesloten met Gamba Osaka. De directeur voetbal van de Amsterdammers verwelkomde de club Japanners onlangs in de Johan Cruijff ArenA en hij hoopt een goede speler voor het eerste te vinden.

De samenwerking werd begin maart al bekendgemaakt, maar nu zijn de Japanners ook in Amsterdam geweest. "Zij zijn op zoek naar de geheimen van de Ajax-visie en Ajax-opleiding. Dat zullen we net als bij de andere samenwerkingsclubs gaan delen. Daardoor hopen wij ons scoutingsnetwerk weer te vergroten. Een aantrekkingskracht richting Gamba Osaka te vormen en dan hopen we ook een Japanse speler in het eerste van Ajax te zien", vertelt Beuker.

Ook de Japanners zijn blij dat ze kunnen profiteren van de kennis van Ajax. "Het is een grote club met een rijke historie. De mensen hier waren heel open en vriendelijk in de gesprekken, het voelde of we elkaar al langere tijd kenden. Ik was vooral onder de indruk van de jeugdopleiding, daar kunnen wij nog erg veel van leren", vertelt één van de vertegenwoordigers van Gamba Osaka.