'Hij had zijn reputatie wat tegen, maar Kuijt heeft het gewoon fantastisch gedaan'

'Hij had zijn reputatie wat tegen, maar Kuijt heeft het gewoon fantastisch gedaan'

10 april - 15:54
15

Dirk Kuijt heeft een fantastische prestatie neergezet bij Beerschot, aldus Andreas Wieland, de voorganger van de Nederlander. Kuijt dwong afgelopen zondag met zijn club promotie af naar het hoogste niveau in België. 

In december kreeg Oostenrijker Wieland de kans om LASK Linz aan de slag te gaan. Dat deed hij, waarna even later Kuijt werd aangesteld. De voormalig aanvaller wilde zijn trainersloopbaan nieuw leven inblazen na zijn teleurstellende periode bij ADO Den Haag. 

Wieland erkent dat Kuijt instapte bij een al redelijk op elkaar ingespeeld elftal, maar geeft hem toch de credits. "Er stond een stevige basis, dat klopt. En het is goed dat Dirk daarop heeft verder gebouwd. Maar hij heeft duidelijk ook zijn eigen accenten gelegd", zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "De manier waarop hij de laatste weken met D'Margio Wright-Phillips als valse nummer 9 heeft gespeeld, vond ik bijvoorbeeld heel knap", geeft hij als voorbeeld.

"Het leek een vrij ondankbare job en hij had zijn reputatie als coach misschien wat tegen, maar Dirk heeft het gewoon fantastisch gedaan. Mijn complimenten", besluit de trainer, die Kuijt nog niet gesproken of gefeliciteerd heeft. "Maar ik hoor alleen maar goede dingen over hem. Ik hoop hem ooit te ontmoeten."