'FC Emmen schakelt meteen door na ontslag Grim: opvolgers staan klaar'

'FC Emmen schakelt meteen door na ontslag Grim: opvolgers staan klaar'

10 april - 17:30
23

Michel van Oostrum en Alfons Arts staan in de startblokken om Fred Grim op te volgen als trainer van FC Emmen. Laatstgenoemde werd dinsdag per direct op non-actief gesteld.

Emmen zette zowel hoofdtrainer Grim als zijn assistent Erwin van Breugel op straat, na een gevoel van onvoldoende draagvlak binnen de club. Inmiddels zijn de beoogde opvolgers bekend, meldt het Dagblad van het Noorden.

'Van Oostrum en Arts zijn benaderd met de vraag of zij het seizoen af willen maken als trainersduo. Zij meldden zich woensdag al in alle vroegte in het stadion om over contractuele zaken en een samenwerking te praten', schrijft de krant. Arts is daarbij de beoogde hoofdtrainer en Van Oostrum zijn assistent.

Arts was aansluitend aan zijn tijd als speler werkzaam als assistent-trainer bij Emmen en werkte later ook als coach bij SC Cambuur, Lierse SK en FC Groningen. Van Oostrum speelde jarenlang samen met Arts en is nog steeds de topscorer allertijden van Emmen.

Het is in eerste instantie de bedoeling dat het duo het huidige seizoen afmaakt. Voor de volgende voetbaljaargang zijn nog geen afspraken gemaakt. 'De twee moeten echter nog enig geduld betrachten, voordat ze de voetbalschoenen uit de kast kunnen halen en het kunstgras van FC Emmen op kunnen gaan met de spelersgroep', schrijft het Dagblad van het Noorden. 'De regels in Nederland schrijven voor dat een club eerst alle verplichtingen jegens de ontslagen trainers moet hebben afgewikkeld.'