Woerts onthult: 'Kroes heeft in zijn eerste week bij Ajax geen vrienden gemaakt'

Woerts onthult: 'Kroes heeft in zijn eerste week bij Ajax geen vrienden gemaakt'

10 april - 19:27
122

Alex Kroes heeft in zijn eerste werkweek bij Ajax geen vrienden gemaakt, weet Chris Woerts. In een video-item van Vandaag Inside legt de sportmarketeer uit hoe de geschorste CEO de zaken in Amsterdam op scherp heeft gezet.

"Ik weet dat Kroes geen vrienden heeft gemaakt in zijn eerste week bij Ajax", begint Woerts, die wijst naar het onderzoek dat gedaan werd naar de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. "Hij heeft dat KMPG-rapport als flutwerk bestempeld. Daar stond ook niets in. Het was 'wij van WC-Eend keuren onszelf', want ze mochten alleen gebruikmaken van openbare bronnen en bronnen binnen Ajax."

Woerts gaat verder: "Je kan geen rapport maken met openbare bronnen zonder onderzoek te doen, dat kan niet." De sportmarketeer stelt dat Kroes met diens kritische blik binnen de organisatie mensen in het harnas heeft gejaagd. "Binnen Ajax hebben ze gedacht: niet zo handig dat we hem z'n gang laten gaan, want dan moeten wij ook wijken. Er is een stok gevonden om hem mee te slaan."

Het is duidelijk dat de geschorste Kroes zich nog niet gewonnen geeft. Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen, wil op een officieuze ledenbijeenkomst van de club nadere toelichting geven op het besluit om Kroes te schorsen.