Besef bij Feyenoord dringt door: '6-0 is een signaal aan de voetbalwereld'

Besef bij Feyenoord dringt door: '6-0 is een signaal aan de voetbalwereld'

10 april - 20:18 Laatste update: 20:24
211

Dávid Hancko denkt dat Feyenoord met de historische overwinning op Ajax (6-0) een signaal aan de hele voetbalwereld heeft afgegeven. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt de verdediger terug op de gewonnen Klassieker.

Hancko is door de ochtendkrant verkozen tot speler van de maanden februari en maart. De Slowaak wil niet te lang stilstaan bij het duel met Ajax, omdat komend weekend een wedstrijd tegen Fortuna Sittard wacht. "Jij vraagt nog naar de Klassieker en dan zeg ik eerlijk dat bijzonder was. Met 6-0 lever je wel een signaal af aan de voetbalwereld, ook buiten Nederland."

"De mensen hier zeiden dat de wedstrijd over jaren nog terug zal keren in kranten en op televisie. Dat is mooi", erkent Hancko. "En ik scoorde nog ook, maar ik vreesde voor buitenspel. Daarom juichte ik ook niet zo enthousiast. Maar de kans is groot dat wij als spelers over een jaar of tien nog eens gebeld worden over deze wedstrijd. Maar voor nu is Fortuna Sittard belangrijker. Ajax was mooi, maar het is geweest, we kijken weer vooruit."

Feyenoord neemt het zondag in Sittard op tegen Fortuna. De Rotterdammers hebben nog twee zeges nodig om plek twee veilig te stellen.