Slagvaardig FC Utrecht shopt bij Roda en presenteert derde zomeraanwinst

Slagvaardig FC Utrecht shopt bij Roda en presenteert derde zomeraanwinst

10 april - 20:38
72

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de komst van Matisse Didden. De 22-jarige verdediger komt na dit seizoen over van Roda JC en tekent een contract voor vier seizoenen in de Domstad.

Didden speelt sinds dit seizoen bij Roda, waar hij een vaste waarde is. Met de Limburgers ligt de centrale verdediger op koers om te promoveren naar de Eredivisie. Na een eventuele promotie komt er in elk geval een einde van de periode van Didden bij Roda. "Matisse is kopsterk en kan goed met ruimte in zijn rug verdedigen", begint een blije technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite.

"Hij heeft een goede pass in huis; zowel lang als kort. In de opbouw is hij rustig. Matisse heeft een goede functionele techniek en kiest goed positie", gaat Zuidam verder. "Wat bovendien opvalt is zijn werkethiek: Matisse heeft een goed karakter, investeert in zichzelf en is vastberaden beter te worden. We hopen dat hij het seizoen goed af kan sluiten bij Roda JC en kijken er naar uit hem in het shirt van FC Utrecht te zien."

Didden debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van het Belgische Patro Eisden. De Belg stapte in 2018 over naar KRC Genk, om vijf jaar later naar Roda te verkassen. In navolging van Alonzo Engwanda (RSCA Futures) en Siebe Horemans (Excelsior) is Didden de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen.